Cumartesi Tarifleri : Espressolu Kıtır Kurabiye

150 gr. Tereyağ
75 gr. Şeker
190 gr. Un
50 gr. Pirinç Unu
Bir Tutam Tuz
1 Çay K. Kabartma Tozu
1 Yemek K. Kahverengi Şeker (bulabilirsiniz taneleri normalinden daha iri olanı kullanın)
1 paket bourbon Vanilya
10 gr. Espresso


Yağ ve şeker mikserle kremsi dokusu olana kadar çırpılır.Un, pirinç unu,tuz ve kabartma tozunu bir kabın içine veya mermer tezgahın üzerine elenir. Yağ
ve şeker karışımı parmak uçlarıyla un karışımına yedirilir.
Bu işlem hızlı bir şekilde yapılmalı, yoksa elin sıcağı ile yağ karışımı fazlasıylaeriyor. Hamur ikiye bölünür.
Birinci hamura kahverengi şeker eklenir. Birkaç defa yoğrulur kare şeklinde yarım santim kalınlığında açılıp folyoya sarılır.
İkinci hamura vanilya ve Espresso eklenip aynı işlemden sonra folyoya sarılır.
İki hamurda 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
Buzdolabından çıkarılan hamurlar folyodan çıkarılıp tezgaha alınır. Her iki hamurdanda birer santim kesilip yanyana eklenip bisküvi şeklinde tek bir parça yapılır.
Pişirme kağıdı eklenmiş tepsiye dizilir. Bir çatalı hamurun her tarafına batırılır. 150 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirilir.
(Fırına göre değişiyor, üzeri yanmadan çıkarılmalı)
Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. İnanmıcaksın ama bunu yapmayı denicem erkek başıma, ciddiyim! (: Yaparsam yayınlarım blogumdaaa, inşallah beceririm yahuuu

    YanıtlaSil
  2. Tarifinizi denedim başta biraz zorlansamda sonuçta toparladım ve tadı çok güzel oldu.Elinize sağlık
    Mahinur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder